Een ponymeisje op weg naar de wereldtop (video)

Nieuwenhuis-talententeam-ZNO170320QK
OUD-BEIJERLAND - Ambities
Nieuwenhuis is al aardig op weg om haar ambities te realiseren. De dressuuramazone is regerend Europees kampioen bij de Young Riders. Ze won in 2016 de Europese titel in Spanje met haar huidige toppaard TC Athene.
Wereldtop
Inmiddels komt Nieuwenhuis uit in de categorie U25. In de toekomst wil ze de stap naar de senioren maken. "Ik wil naar de Nederlandse top en dat is ook de wereldtop, maar de weg ernaartoe is lang", vertelt Nieuwenhuis. "De titel bij de Young Riders was leuk, maar nu zijn de oefeningen weer een stukje moeilijker." 
Jeanine Nieuwenhuis op TC Athene
Jeanine Nieuwenhuis op TC Athene © Omroep Zeeland
Talententeam
Bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) wordt het talent van Nieuwenhuis opgemerkt. Ze maakt sinds begin maart deel uit van het KNHS Talententeam. De meest talentvolle sporters krijgen steun om de stap naar de top te maken. Nieuwenhuis heeft er profijt van. "Ik vergaar meer kennis en dat is goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling als ruiter."
Anky van Grunsven
In 2012 was Nieuwenhuis op zestienjarige leeftijd de jongste deelnemer ooit in de Grand Prix, het hoogste niveau in de dressuursport. Jonger dan oud-Olympisch kampioene Anky van Grunsven. "Dat was toen hartstikke leuk, maar toen haalde ik een score van 63 procent. Nu moet je zeker een score van 73 procent halen om mee te kunnen doen, dus dat gat naar de top is nog best groot." Nieuwenhuis heeft de ambitie om aan de Olympische Spelen mee te doen. 
Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene
Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene © Omroep Zeeland
Liefde
Nieuwenhuis kreeg de liefde voor paarden met de paplepel ingegoten. "Ik vond het altijd leuk om met die pony's te spelen. Beetje dollen ermee. Zo heb ik ontzettend veel plezier in de paardenwereld gekregen. Ik ben nog best een beetje een ponymeisje. Maar ondertussen ook behoorlijk doorgegroeid."