Zeeland wordt wakker: Benzine, bermmonument en inenting

Zeeland wordt wakker: Benzine, bermmonument en inenting
Zeeland wordt wakker: Benzine, bermmonument en inenting © oz
Een greep uit de pompprijzen rondom de grens
Een greep uit de pompprijzen rondom de grens © Omroep Zeeland

Goedkopere benzine

OOST-SOUBURG - Omrijden om over de grens goedkoop je tank te vullen loont. Dat blijkt uit een onderzoek van Omroep Zeeland als je in Zeeuws-Vlaanderen woont tenminste. Het verschil kan per tank oplopen tot negen euro winst. Dat is allemaal mogelijk dankzij de grote prijsverschillen in benzine tussen Nederland en België. 
Fout GGD: meisjes krijgen verkeerde inenting
Fout GGD: meisjes krijgen verkeerde inenting © Omroep Zeeland
Lage opkomst
Op de informatie-avond van de GGD over de vaccinatie-fout in Oostburg zijn de ouders van drie kinderen afgekomen. De opkomst viel de GGD tegen, maar betekent volgens hun ook dat er blijkbaar weinig vragen meer zijn. De ouders waren vooral verrast over de fout en wilden weten wat de gevolgen van de fout zijn voor de toekomst. 
Bermmonument Bjorn van Loon vernield
Bermmonument Bjorn van Loon vernield © oz

Bermmonument

Schrikken voor de nabestaanden van Bjorn van Loon. Het bermonument voor Van Loon is gestolen. Van Loon kwam vier jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk. Hij was toen 21 jaar.
© Omroep Zeeland

Sloopwerkzaamheden

Bij chemiebedrijf Dow in Terneuzen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag brand gewoed in een oude destillatiekolom. De grote koker van dertig meter lang ligt op de grond, en is niet te blussen. Daarom heeft de brandweer de kolom laten uitbranden.
Een van de grote grazers bij Brijdorpe.
Een van de grote grazers bij Brijdorpe. © Marco Padmos) (foto: Omroep Zeeland
(Foto: Marco Padmos)

Weer
Vandaag eerst flinke zonnge perioden, maar vanmiddag veel bewolking en een paar buien. Het kan een beetje gaan onweren. De temperatuur loopt op tot maximaal 20 graden.