OR: overname Enduris goede deal voor medewerkers

© OZ
ITEM Verkoop Enduris Coen met OR

Verkoop

GOES - Stedin neemt de Delta Netwerk Groep (DNWG) over, met daarin het netwerkbedrijf Enduris en Delta Infra. ​​De verkoop van deze onderdelen van het voormalige DELTA brengt 450 miljoen euro in het laatje. Medewerkers van het bedrijf in Goes zijn vrijdagochtend over de verkoop ingelicht.

​Lees ook: ​Stedin koopt netwerkbedrijf van DELTA

'​​Goede tweede keus'

​Een goede deal dus, maar het was niet waar Nonnekes op had gehoopt. "Je hoopt natuurlijk dat het niet verkocht wordt en het een zelfstandig onderdeel wordt, in handen van de Zeeuwse provincie en gemeenten. Maar als dat niet kan, dan is dit een goede tweede keus."
Zelfstandig
​Volgens Nonnekes wil Stedin voorlopig DNWG aanhouden als een zelfstandig netwerkbedrijf, het gaat dus vooralsnog niet op in Stedin. Van tevoren was de vrees dat als dat wel zou gebeuren, de helft van het personeel zijn baan zou verliezen, omdat Stedin-personeel allerlei taken van de Zeeuwse werknemers zou overnemen.

Vertrouwen
Al met al is hij tevreden en heeft hij goede hoop op de toekomst. "Ik heb vertrouwen dat de werkgelegenheid hier in de regio ook op de lange termijn behouden kan blijven", aldus Nonnekes.