Voetbalvereniging STEEN krijgt modern veld met LED-verlichting

Kunstgrasveld
Kunstgrasveld © OZ

Grassmaster

SINT JANSTEEN - Het nieuwe veld is een zogenaamd “grassmaster” voetbalveld. Dat is een natuurgrasveld, dat wordt geïnjecteerd met kunstgrasvezels. Daardoor kan er vaker op het veld gespeeld worden.

LED-veldverlichting

Om het nieuwe veld te kunnen beregenen wordt een nieuwe waterbron geslagen en wordt een nieuwe pomp voorzien met een beregeningscomputer, die de in het veld aanwezige sproeiers aanstuurt. Er wordt ook een LED-veldverlichting aangebracht.

Kosten

De aanleg van het nieuwe veld, inclusief de verlichting, beregeningsinstallatie en veldafscheidingen en dergelijke, kost 466.000 euro excl. BTW.

Overlast

De kunststofvezels worden door machines in het veld geïnjecteerd. Dit gebeurt in de periode van 15 tot en met 27 mei 2017. Dat gebeurt van 07.00 uur ’s-ochtends tot 02.00 uur ‘s-nachts en kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken. Na het injecteren van de kunststofvezels wordt het veld ingezaaid met gras. De verwachting is dat 3 tot 4 maanden nodig is om het gras voldoende sterk te maken. Het nieuwe voetbalveld in Sint Jansteen moet eind september 2017  in gebruik worden genomen.