Hulst knapt voorzieningen op in dorpen

© OZ

Voorzieningen

HULST - Het college zegt dat het belangrijk is dat de leefbaarheid in de verschillende dorpen op peil blijft. Daar speelt het in een goede conditie houden van voorzieningen een belangrijker rol. Het gaat om werkzaamheden bij zwembad De Honte en Hontenissehal te Kloosterzande, het Dorpshuis te Graauw en de voetbalterreinen op Graauw, Sint Jansteen en Vogelwaarde.

Hontenisse

Bij zwembad De Honte in Kloosterzande moet het tegelwerk worden vervangen en onderhoud in het zwembad worden gedaan. Ook is het nodig om te schilderen. De werkzaamheden kosten 36.500 euro. Bij de Hontenissehal wordt een verrijdbare tribune geplaatst, een wens van de diverse gebruikers van de hal. Om te zorgen dat de bovenverdieping van de hal ook tijdens warme periode kan worden gebruikt, is een aircosysteem met rolluiken nodig. In totaal is met de aanpassingen aan de Hontenissehal een bedrag van 29.400 euro gemoeid.

Graauw

Het dak van het dorpshuis te Graauw is aan onderhoud toe. Ook de goten moeten worden vernieuwd. In de sportzaal en vergaderzalen is de verlichting aan vernieuwing toe. Voor dit alles is een bedrag van 110.000 euro nodig. Bij de Voetbalvereniging Graauw moeten vier kleedlokalen en een doucheruimte gerenoveerd worden. Ze willen ook één extra kleed- en doucheruimte bouwen voor dames/meisjesteams. Het verenigingsbestuur probeert de kosten zo laag mogelijk te houden door zelf de handen uit de mouwen te steken en via fondsenwerving geld bijeen te krijgen. Het gemeentebestuur wil een bijdrage leveren van 25.000 euro.

Sint Jansteen

Bij Voetbalvereniging STEEN in Sint Jansteen zijn de kleedlokalen voor het laatst in 1987 opgeknapt. Het bestuur van deze vereniging gaat de renovatie zoveel mogelijk zelf doen met hulp van vrijwilligers. Ook hier wil de gemeente een bedrag van 25.000 euro beschikbaar stellen.

Vogelwaarde

Bij Voetbalvereniging Vogelwaarde wil men de beplanting tussen het hoofdwedstrijdveld en het trainingsveld verwijderen. Om het alle leden te kunnen laten spelen wil de vereniging verlichting op het tweede veld. De gemeente wil de helft van de kosten te betalen. Dat is 62.100 euro.
De gemeenteraad van Hulst buigt zich op 13 april 2017 over het voorstel.