1 APRIL! De grappen en grollen in Zeeland

© Omroep Zeeland

Middelburg = Vlissingen

OOST-SOUBURG - Op verschillende plaatsen in Middelburg zijn de plaatsnaamborden vervangen door stickers met daarop 'Vlissingen'.
Geen WC-papier in Reimerswaal
In de gemeente Reimerswaal zijn zaterdag rioolwerkzaamheden. Om het riool 'zo open mogelijk te houden' vroeg de gemeente aan haar inwoners om geen wc-papier te gebruiken tussen 07.00 en 21.00 uur. 

— Gemeente Reimerswaal (@gem_reimerswaal)
">
Over de lijn 
Volgens het programmaboekje van voetbalvereniging Yerseke zijn ze één van de Zeeuwse amateurverenigingen waar zaterdag door de KNVB testen worden gedaan met doellijn-technologie.
© Omroep Zeeland
Zwemzeehond in de Westerschelde
Hondenbezitters die de afgelopen dagen reageerden op de oproep om in de monding van de Westerschelde te gaan zwemmen met Herman de Zeehond kunnen zich vandaag ook achter de oren krabben.  

Wethouder weg?

Het aangekondigde vertrek van SGP-wethouder Cees van den Bos in de gemeente Schouwen-Duiveland naar de SGP-fractie in Den Haag kreeg zaterdagmiddag een 'verrassende' wending. 

— SGPSchouwenDuiveland (@sgpschouwenduiv)
">

Betalen in Hansweert

De inwoners van Hansweert werden zaterdag opgeschrikt door het bericht over betaald parkeren op en rond het Dorpsplein met het oog op de herinrichtingsplannen in het dorp. "Het moet tenslotte ergens van betaald worden, in dit geval door bewoners en gebruikers." 
Bellen met Flakkee
Volgens Wereldregio, een krant op Schouwen-Duiveland, kampt KPN al geruime tijd met een gebrek aan nieuwe kengetallen. Daarom zou gekeken worden of aan die kengetallen grotere regio’s gekoppeld kunnen worden. Voor Schouwen-Duiveland zou de keuze op het kengetal van Goeree-Overflakkee zijn gevallen; 0187 in plaats van 0111. 

Water te donker

De jongste leden van zwemclub De Zeeuwse Kust werd zaterdag gevraagd om met een reflecterende hesjes te komen trainen. Het water in het zwembad van Wachtebeke zou namelijk zwart zijn geworden.
Zelf nog een 1-april gezien of gelezen? Laat het de redactie weten via mail: nieuws@omroepzeeland.nl of WhatsApp 06-53 28 98 68.