MZC'11 degradeert uitgerekend na eerste zege

ZIERIKZEE - — sv MZC'11 (@svMZC11)
">

Degradatie

Voor MZC'11 is zodoende na 21 speelrondes in de eerste klasse het doek gevallen. Tegen Rijsoord kon MZC'11 nog steeds niet beschikken over de vaste keepers en daarom stond keeperstrainer Jacco van der Schee voor de tweede week op rij op doel.  Hoewel MZC'11 handhaving al lang uit het hoofd had gezet, wilde de ploeg van Alexander van Keulen er nog wel degelijk voor gaan in de thuiswedstrijd tegen koploper Rijsoord. Dat resulteerde al in de vierde minuut in een doelpunt van Martijn van Grunsven. En met deze stand gingen beide ploegen ook rusten. 

Tweede helft

In de tweede helft kreeg MZC'11 diverse kansen, maar de bal wou er maar niet in. Zo kregen Melchior Coolbergen en Jeroen de Wild twee grote kansen in de eerste tien minuten in de tweede helft. Maar toch was het Rijsoord dat scoorde in de persoon van Khalid Rahli. En daarmee stond het in de 65e minuut weer gelijk, 1-1.  

Eerste overwinning

MZC'11 ging alles of niets spelen door het inbrengen van Massoud Osmanie die in het veld kwam voor invaller Rob Schalkoort. En een paar minuten voor tijd zorgde hij de 2-1 en daarmee de eerste overwinning ooit voor MZC'11 in de eerste klasse. En passant hielp het Kloetinge aan de koppositie, dat slechts half profiteerde van de misstap van Rijsoord. Zij speelden thuis met 2-2 gelijk tegen GRC'14. 

Scoreverloop:

1-0 Van Grunsven (4)
1-1 Rahli (65) 
2-1 Osmanie (88) 

Opstelling:

Van der Schee, Holm, Vermue, Van der Linden, Coolbergen, Torensma, Bevelander, Van Grunsven, De Wild, Quist, Janson (Schalkoort/17, Osmanie/67) 
© OZ