Deze Zeeuwen kunnen onze provincie uit het slop halen (video)

Deze Zeeuwen kunnen onze provincie uit het slop halen (video)
Deze Zeeuwen kunnen onze provincie uit het slop halen (video) © OZ
Zeeuws kabinet online
MIDDELBURG - Premier: Henk van Koeveringe
Hij bouwde een camping in Kamperland uit tot een internationaal vakantie-imperium. Bovendien staat hij te boek als de meest invloedrijke man van Zeeland. Als er één iemand in staat is om Zeeland klaar te stomen voor de toekomst dan is dat Henk van Koeveringe. 
Henk van Koeveringe
Henk van Koeveringe © OZ
Van Koeveringe is bewezen succesvol en heeft een sterke persoonlijkheid. Dat zijn eigenschappen die het altijd zo verdeelde Zeeland keihard nodig heeft. Hij is daarom de onomstreden minister-president van het Zeeuws kabinet. 
Chayenne Wiskerke
Chayenne Wiskerke © OZ
Minister van Buitenlandse Zaken: Chayenne Wiskerke
Het buitenland is voor Zeeland vooral belangrijk vanwege de export. We hebben dus iemand nodig die daar álles van weet. Daarom is de functie van minister van Buitenlandse Zaken in het Zeeuws kabinet op het lijf geschreven van de directeur van de grootste uienexporteur van de wereld: Chayenne Wiskerke.
Neldes Hovestad
Neldes Hovestad © OZ

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: Neldes Hovestad

Chemiebedrijf Dow in Terneuzen is één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen. Personeel dat er werkt is tevreden en trots op het bedrijf. Daarom is Dow-directeur Neldes Hovestad de aangewezen man om leiding te geven aan het Zeeuwse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Willem-Jan Uytdehage
Willem-Jan Uytdehage © OZ

Minister van Veiligheid en Justitie: Willem-Jan Uytdehage

Wie de Zeeuwse minister van Veiligheid en Justitie tegenkomt, denkt wel twee keer na voordat hij de wet overtreedt. Hij is stoer, gespierd, zit onder de tatoeages en werkt bij de politie. Voorlichter Willem-Jan Uytdehage krijgt in het Zeeuwse kabinet de zware verantwoordelijkheid om de misdaad in Zeeland te bestrijden.
Patrick Polie
Patrick Polie © OZ

Minister van Toerisme: Patrick Polie

Toerisme is zó belangrijk voor onze provincie dat het een eigen minister krijgt. En als iemand zich het vuur uit de sloffen loopt om Zeeland aantrekkelijk te maken en houden voor toeristen, dan is dat VVV-directeur Patrick Polie. Zeker is zijn benoeming overigens nog niet, want hij woont in Ouddorp. Voorwaarde is wel dat hij verhuist naar Zeeland. Of, nog beter....Goeree-Overflakkee wordt bij Zeeland gevoegd, want dat is natuurlijk een belangrijke wens van het Zeeuws kabinet ;-) 
Claudia Brandenburg
Claudia Brandenburg © OZ

Minister van Volksgezondheid: Claudia Brandenburg

Ze wist het Admiraal de Ruyter-ziekenhuis van de ondergang te redden. Sterker nog: het noodlijdende ziekenhuis staat er weer behoorlijk goed voor na de fusie met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. En ook de rust lijkt na een lange periode van onrust weergekeerd. ADRZ-directeur Claudia Brandenburg heeft bewezen van grote waarde te zijn voor Zeeland. Daarmee verdient ze de post minister van Volksgezondheid in het Zeeuws kabinet.
Harald Schoenmakers
Harald Schoenmakers © OZ

Minister van Infrastructuur en Milieu: Harald Schoenmakers

Directeur Harald Schoenmakers van de Westerscheldetunnel wordt minister van Infrastructuur en Milieu, al geven we toe dat hij meer verstand heeft van infrastructuur dan milieu. Maar we zorgen voor wat groene ambtenaren om te voorkomen dat het milieu kind van de rekening wordt.
Won Yip
Won Yip © OZ

Minister van Financiën: Won Yip

Hij begon op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes. Nu is hij multi-miljonair en één van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Won Yip is dus bewezen in staat om van iets kleins iets groots te maken. Zeeland staat er financieel niet al te best voor. Yip begint dus net als in de tijd dat hij zijn café in Goes opende met weinig geld. Maar hij weet als geen ander hoe je daar een fortuin van kan maken. Daarom is Won Yip de aangewezen man om van Zeeland weer een rijke provincie te maken. 
Paskal Jakobsen
Paskal Jakobsen © OZ
Minister van Zeeuwse Zaken: Paskal Jakobsen
Wie aan Zeeland denkt, heeft het over bolussen, babbelaars en Bløf. De Zeeuwse band is wereldberoemd in Nederland en wist als geen ander Zeeland op de kaart te zetten. Bløf heeft al tien keer Concert at Sea georganiseerd, een van Nederlands grootste muziekfestivals waar mensen uit het hele land voor in de rij staan. Daarom is Bløf-zanger Paskal Jakobsen bij deze benoemd tot minister van Zeeuwse Zaken.
Marloes de Visser
Marloes de Visser © OZ

Minister van Onderwijs: Marloes de Visser

Ze werd in 2016 door de PZC uitgeroepen tot docent van het jaar. Marloes de Visser is docent Frans op de CSW in Middelburg. Haar grote drijfveer is: Een steentje bijdragen aan de groei van een ander. Zij vindt een lesuur pas geslaagd als én het kwartje bij haar leerlingen is gevallen én er ruimte is geweest om lekker te kletsen. Dat maakt haar de ideale minister van Onderwijs voor Zeeland.
André Bosman
André Bosman © OZ

Minister van Defensie: André Bosman

Hij diende het Nederlandse leger als straaljagerpiloot. En politieke ervaring heeft hij inmiddels voldoende nu hij aan zijn derde periode begint als Tweede Kamerlid voor de VVD. André Bosman uit Middelburg wordt de Zeeuwse minister van Defensie.
Danny Hollestelle
Danny Hollestelle © OZ

Minister van Economische Zaken: Danny Hollestelle

Zakenvrouw van het jaar 2015. Eigenaar van Koninklijke Hollestelle BV in Goes. Danny Hollestelle is de onbetwiste kandidaat om minister van Economische Zaken te worden in het Zeeuwse kabinet. Ze vindt het ontzettend belangrijk dat er dingen in Nederland geproduceerd worden en dat studenten die hier worden opgeleid ook hier aan de slag kunnen. Daarmee is ze ook nog eens een prima ambassadeur voor de door Zeeland zo vurig gewenste Technische Universiteit.
Boerin Bertie
Boerin Bertie © OZ

Minister van Landbouw: Boerin Bertie

Landbouw is belangrijk voor Zeeland en daarom heeft onze provincie daar natuurlijk een eigen minister voor nodig. En dat kan er maar één zijn, hosternokke! Heel Nederland kent haar van Boer Zoekt Vrouw en ze werd dit jaar de winnaar van Expeditie Robinson. Wij benoemen natuurlijk Boerin Bertie uit Renesse tot provinciaal uithangbord van onze boeren.