Boomplantfeestje voor leerlingen in Kapelle (video)

Kinderen planten boom in 't Saamdeel

Boomplantfeestje

KAPELLE - Bij deze feestelijke gebeurtenis was ook wethouder van de gemeente Kapelle Jon Herselman aanwezig om de leerlingen een handje te helpen. Tijdens het planten van de boom zongen de kinderen een liedje, dat ze samen met hun leerkrachten hadden ingestudeerd.
ITEM Boomplantfeest Kapelle
Activiteiten
Het planten van de boom was niet de enige activiteit vandaag. Er was van alles georganiseerd voor de kinderen. Margreet Wabeke, coördinator van 't Saamdeel, benadrukt het 'blotevoetenpad'. "Het is de bedoeling dat de leerlingen hun schoenen en sokken uitdoen en op blote voeten deze route bewandelen", zegt ze. "Zo kunnen ze letterlijk de natuur voelen."
Brede School
't Saamdeel is een zogenoemde Brede School. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende sectoren om te werken aan een bredere leer- en leefomgeving. Het motto van deze Brede School in Kapelle is 'Groen, Gekend, Gezond'. De activiteiten van vandaag stonden dan ook allemaal in het teken van natuureducatie.
© oz
In gebruik
't Saamdeel is al sinds 5 september 2016 in gebruik, maar het buitengebied was nog niet helemaal klaar. Het planten van de laatste boom staat symbool voor het einde van de werkzaamheden aan de Brede School. In het gebouw zijn onder andere de Bibliotheek, kinderopvangorganisatie Kibeo en de twee basisscholen 't Honk en De Moolhoek gevestigd.