Wielemaker&Kempe vieren zilveren organisatiehuwelijk

Wielemaker&Kempe vieren zilveren organisatiehuwelijk
Wielemaker&Kempe vieren zilveren organisatiehuwelijk © omroep zeeland
organisatie bluesfestival

Voetbalvereniging

KWADENDAMME - De Rooms-Katholieke kerk van Kwadendamme vormde in 1993 voor de eerste keer de achtergrond van een bescheiden bluesfestival dat door zo'n 150 man bezocht werd. Het terrein van de plaatselijke voetbalvereniging is sindsdien de plek waar er het tweede weekend van mei blues- en rockmuziek klinkt. En al jaren komen er 1.000 tot 1.200 bezoekers.
Eén lijn
Kees Wielemaker en Peter Kempe organiseren naast het festival ook Bluesroutes in verschillende steden. Ze zeggen het zo lang met elkaar uit te houden omdat ze op één lijn zitten als het gaat over de bands die ze willen hebben. Daarnaast laten ze elkaar gewoon vrij. Wielemaker verkoopt online tickets en CD's, Peter Kempe is zanger en drummer bij The Juke Joints, die ieder jaar in Kwadendamme optreedt.
© omroep zeeland

Kerkdienst

Dit jaar is er in plaats van twee dagen, drie dagen festivalkoorts in Kwadendamme. Donderdagavond zijn er van 18.00 tot 23.00 uur gratis bands in de tent, vrijdag en zaterdag is het normale programma. Zondag is er traditioneel een dienst met een bluesconcert in de kerk van Kwadendamme.
© omroep zeeland