Moderne klederdracht maken in Zeeuws Museum (video)

Aan de slag in Zeeuws Museum Middelburg
MIDDELBURG - Klederdracht
In de handwerkplaats kunnen de bezoekers aan de slag met het namaken van Zeeuwse klederdracht. Dit gebeurt onder begeleiding van vrijwilligers Corrie Bouwens en Joke Midavaine. "We willen de klederdracht niet precies na te maken", benadrukt Midavaine. "We proberen er juist een modern tintje aan te geven." 

Tentoonstelling 'Handwerk'


De handwerkplaats is onderdeel van de tentoonstelling 'Handwerk'. De tentoonstelling met de werkplaats is een meerjarig project, maar tijdens de Nationale Museumweek is de tentoonstelling extra dagen geopend. Het pronkstuk van de tentoonstelling is de buste van Adriana Beenhakker, een Zeeuws meisje dat geboren is in Kloetinge. Dit kunstwerk is gemaakt door de Franse beeldhouwer Raymond Sudre in 1906.
© oz
Nationale Museumweek
Het is dit jaar voor de derde keer dat de Nationale Museumweek gevierd wordt. Musea door het hele land laten deze week hun pronkstukken zien. Het thema van dit jaar is 'ons echte goud' en ook de Zeeuwse Musea doen mee. Tot en met aanstaande zondag zijn er door de hele provincie allerlei activiteiten georganiseerd en hebben verschillende musea speciale kortingsacties voor hun bezoekers.