Zeeland wordt wakker: Zonnepark, Lidl en meegesleurd

Zeeland wordt wakker: Zonnepark, Lidl en meegesleurd
Zeeland wordt wakker: Zonnepark, Lidl en meegesleurd © OZ
© OZ

Zonneparken

OOST-SOUBURG - Schouwen-Duiveland krijgt drie zonneparken, in Ellemeet, Dreischor en Zierikzee. Aanvankelijk had de provincie bezwaar tegen de komst van deze parken op het eiland, maar ze ging alsnog overstag.
Kees Veerhoek ZLM Tour
Kees Veerhoek ZLM Tour © Omroep Zeeland

ZLM Tour soberder

De ZLM Tour heeft het financieel lastiger dan de afgelopen jaren. Hoofdsponsor ZLM bouwt af, en Roompot haakte zelfs helemaal af. Gevolg is dat de wielerronde weer een eendaagse wedstrijd is geworden, en dat er minder geld is voor andere leuke dingen. 
© Instagram wijkagent
(Foto: Instagram/politie)

Meegesleurd

Een 9-jarige jongen is dinsdagmiddag in Meliskerke achttien meter meegesleurd door een auto. Hij liep daarbij slechts enkele schrammen op.
© OZ

Geen Lidl

Er komt toch geen Lidl naar Heinkenszand. Volgens de gemeente Borsele blijkt uit de onderhandelingen dat de supermarktketen niet langer geïnteresseerd is in een vestiging in het Zuid-Bevelandse dorp.

Lees verder:
 Lidl toch niet geïnteresseerd in winkel Heinkenszand 
© oz

Museumweek

In het Zeeuws Museum in Middelburg kun je deze week Zeeuwse klederdrachten namaken. De handwerkplaats in het museum is deze week extra dagen geopend. Het is namelijk Nationale Museumweek.
Mist
Mist © Omroep Zeeland / Ria Brasser
(Foto: Ria Brasser)

Weer

Er drijven vandaag wolkenvelden over, maar het blijft overwegend droog. De zon laat zich af en toe ook nog zien. Het wordt vandaag maximaal 12 graden.