ZLM Tour: 'Vanavond wel drankjes, geen hapjes' (video)

ZLM Tour: 'Vanavond wel drankjes, geen hapjes' (video)
ZLM Tour: 'Vanavond wel drankjes, geen hapjes' (video) © Omroep Zeeland
ZLM-Tour-ZNO170404VK

Meerdaagse

GOES - De laatste twee jaar bestond de wielerronde uit een tweedaagse met drie etappes, nu dus nog maar uit slechts één wedstrijd. Dit tot teleurstelling van voorzitter Kees Veerhoek. "Het liefst houden we een meerdaagse wedstrijd. Maar dat was door het wegvallen van Roompot nu niet mogelijk."

Verder uitgekleed

ZLM bouwt de komende jaren de sponsoring af, en dus is het nog maar de vraag of de wedstrijd juist niet verder wordt uitgekleed. "Als ik eerlijk ben denk ik ook niet dat we volgend jaar een meerdaagse hebben, maar je weet natuurlijk nooit tegen welke sponsors je aanloopt."
Route 
Wat nu dus rest is een eendaagse wedstrijd, die wel geheel door Zeeland wordt gereden. De rit begint om 12:30 in Goes, en gaat daarna langs Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat, Zierikzee, Bruinisse, Sint Philipsland, Tholen, Bath, Waarde, Kruiningen en Wemeldinge. De wedstrijd finisht ook in Goes rond half vijf. 
Jarno Mobach 
Op 15 april verschijnt er net als vorig jaar een Zeeuw aan de start. Toen was het Davy Gunst, nu Jarno Mobach. De renner uit Philippine komt uit voor Sunweb en is de enige Zeeuw in de nationale selectie voor de ZLM Tour. Hij won vorig jaar Parijs-Roubaix bij de junioren. 
Live 
De ZLM Tour is de enige Nederlandse wedstrijd in de UCI Nation's Cup. De beste renners tot 23 jaar doen mee. Omroep Zeeland doet op 15 april live verslag op de radio. 's avonds is er een uitgebreide samenvatting te zien in een extra programma.