Kerkhove redt het niet tegen Babos

Lesley Kerkhove verliest in de eerste ronde in Monterrey
Lesley Kerkhove verliest in de eerste ronde in Monterrey © Omroep Zeeland
Service
Kerkhove had het zwaar tegen de sterk serverende Babos, die vooral op haar eerste opslag veel punten scoorde. In de eerste set kreeg Kerkhove geen enkel breakpoint en verloor ze zelf wel twee keer haar service, waardoor al snel 6-1 op het scorebord stond. In de tweede set kon Kerkhove beter partij bieden en kreeg ze wel drie kansen om Babos te breken, maar die benutte ze niet. De Hongaarse deed dat wel opnieuw twee keer, waardoor de wedstrijd na een uur spelen voorbij was.
Kwalificaties
Ondanks haar nederlaag in de eerste ronde kan Kerkhove terug kijken op een goed toernooi. Ze won drie wedstrijden in de kwalificaties en gaat daardoor weer stijgen op de wereldranglijst. Het doel van de Zeeuwse is om in 2017 de mondiale top-100 te bereiken. Nu staat ze op de 175e positie.