JP de Klerk vindt inspiratie dichtbij huis

JP de Klerk vindt inspiratie dichtbij huis
JP de Klerk vindt inspiratie dichtbij huis © Omroep Zeeland

JP DeKlerk - Home Town

Kriebelen

MIDDELBURG - Kriebelen
JP is een door de wol geverfde muzikant. Hij speelde onder andere in de band De Niro. De laatste jaren trekt hij door Nederland en daarbuiten met zijn JP & The Seeger Session Band. Jan Piet: "Die band is een grandioze ervaring. Het is ook veel meer dan een coverproject. Maar van oorsprong ben ik singer-songwriter. Wat ik miste was het schrijven van eigen liedjes. De laatste tijd ging het weer kriebelen."

Inspiratie

De inspiratie voor zijn muziek vond hij dichtbij huis. "Ik woon al zo'n dertig jaar in de Oude Koudekerkseweg in Middelburg. Ik ben in die buurt ook opgegroeid. Het gaat vooral om m'n eigenlijk geschiedenis, mijn eigen verhaal. Ik blijf dicht bij mezelf, letterlijk en figuurlijk. Het maken van liedjes, de combinatie van melodie, arrangementen en tekst is voor mij de ultieme uitingsvorm."
JP de Klerk VOOR INTERNET

Radio-klaar maken
Amerika is het land van de rock 'n' roll, van de popmuziek. De ervaring met opnameprocessen en het radio-klaar maken van muziek is daar groter dan in Nederland. Vandaar de wens om de opnames daar te laten mixen en masteren. Angelo kreeg het e-mailadres te pakken van sound engineer Martin Pradler. Al snel reageerde hij enthousiast op de muziek. Jan Piet: "Hij heeft zich echt verdiept in de songs, qua vorm en tekstueel. Hij stuurde proefmixen, maar toen dachten we: nu willen we er ook naar toe! Voor de finishing touch is het wel goed dat je dat samendoet en elkaar ziet."
Vakmanschap
Daarna is de muziek gemastered bij Capitol Records in Los Angeles. "Het is met enorm veel vakmanschap en creativiteit gedaan. De mix heeft de muziek op een hoger niveau getild en de mastering is als een vernislaag eroverheen. Dit inspireert enorm. Ik hoop dat het een vervolg krijgt. De mannen waren enthousiast over de muziek, dus de lijntjes zijn snel gelegd." 
Songwriting
De muziek op het solo-album is wel te vergelijken met de JP Seeger Session band. Jan Piet: "In die acht jaar Seeger Session heb ik veel ervaring opgedaan met Amerikaanse liedjes. Het heeft me veel bijgebracht over songwriting." De band blijft zeker bestaan, maar JP & The Seeger Session band gaat komend seizoen niet langs de theaters. Op 21 april is het voorlopig laatste theaterconcert in het Scheldtheater in Terneuzen.