Kinderen openen eigen speeltuin in Yerseke (video)

opening speeltuin
YERSEKE - Ballonnen
De opening van de speeltuin was een feestelijke aangelegenheid. Burgemeester Piet Zoon van Reimerswaal was aanwezig om het nieuwe naambord van de speeltuin officieel te onthullen. Prethof is het geworden. De aanwezige kinderen lieten om elf uur vanmorgen op hetzelfde moment een ballon de lucht ingaan om de opening te vieren.

Verouderd

Op de locatie van de Prethof, tussen de Bekhof en Schuttershof, was al een speelplaats. Maar volgens Stefan Koeman van Jeugd-en jongerenwerk Reimerswaal was deze speeltuin hard aan vervanging toe. "De vorige speeltuin was erg duister en verouderd geworden. Door de vernieuwing kunnen de kinderen weer lekker spelen."

Kindergemeenteraad

Voor het ontwerp van de nieuwe speeltuin heeft de gemeente Reimerswaal besloten om een kindergemeenteraad in te stellen. Deze raad bestaat uit fracties van de basisscholen het Kompas, Parelmoer en de DS. G.H. Kerstenschool. De fracties hebben de laatste weken vaak samen gezeten om tot een definitief ontwerp voor de speelplaats te komen.
© Omroep Zeeland
Compromis
De totstandkoming van de Prethof gingen niet zonder slag of stoot. Patrick van de DS. G.H. Kerstenschool heeft ervoor gezorgd dat de kinderen compromissen hebben gesloten. Uiteindelijk heeft iedere school iets bijgedragen aan de nieuwe speeltuin. "De naam komt van onze school", zegt Patrick. "De andere groepen hebben het de speeltoestellen en het ontwerp geregeld."