Zeeland wordt wakker: hand in hand, zwemmen en honden

Zeeland wordt wakker: hand in hand, zwemmen en honden
Zeeland wordt wakker: hand in hand, zwemmen en honden © OZ
Een homostel durft niet hand in hand te lopen
Een homostel durft niet hand in hand te lopen © Omroep Zeeland

Homo's

OOST-SOUBURG - Gelukkig getrouwd, samenwonen en al jaren bij elkaar. Het kan allemaal gezegd worden van Erik en Adriaan Vroegop uit Sint Annaland. Toch lopen ze nooit hand in hand over straat om problemen te voorkomen.
© Omroep Zeeland

Actie voor zwembad

Bijna 100 inwoners van Arnemuiden waaronder 40 kinderen vulden gisteravond de publieke tribune bij de commissievergadering van de gemeente Middelburg. Die wil het Julianabad in Arnemuiden sluiten en slopen. Geen goed idee, vinden ze in Arnemuiden.
© Stichting Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen.

Vierdaagse voor honden

Stichting Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen organiseert half mei een wandelvierdaagse voor honden en hun baasjes. "Het is als een echte vierdaagse, alleen de drumband op de slotavond blijft achterwege.
© Omroep Zeeland / HV Zeeland

File op Deltawag

Een botsing tussen een personenauto en een bestelbusje op de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis heeft woensdagavond voor veel oponthoud voor het verkeer tussen Goes en Zierikzee gezorgd.
© Omroep Zeeland / Anne-Marie van Iersel
foto: Anne-Marie van Iersel

Weer

Vandaag wisselen wolkenvelden en zonneschijn elkaar af. Het blijft overwegend droog. Bij een matige noordwestelijke wind wordt het 10 tot 12 graden.