Zeeuwse met kippenvel naar Koningsdiner (video)

Zeeuwse met kippenvel naar Koningsdiner (video)
Zeeuwse met kippenvel naar Koningsdiner (video) © Omroep Zeeland
Zeeuwse naar Koningsdiner
GOES - Opgegeven
Koning Willem-Alexander viert donderdag zijn vijftigste verjaardag en iedereen die dit jaar een kroonjaar viert, kon zich opgeven voor een diner met koning en koningin. Carolien heeft zich op aanraden van haar zus en na het zien van de uitnodiging op televisie door Koning Willem-Alexander ook opgegeven. "Ik dacht, nooit geschoten is namelijk altijd mis. En wat denk je? Een aantal weken geleden werd ik opeens gebeld."

Telefoon
Alle genodigden kregen namelijk via de telefoon te horen dat ze waren geselecteerd. "Ik kreeg iemand van het koningshuis aan de telefoon en die zei dat ik één van de gelukkigen was en dat ik op 28 april werd verwacht in het Koninklijk Paleis op de Dam. Ik wist even niet wat ik moest zeggen en kreeg zelfs een beetje kippenvel."
Het Paleis op de Dam in Amsterdam
Het Paleis op de Dam in Amsterdam © Viv Lynch | Flickr
Foto: Viv Lynch | Flickr

Op de foto

Carolien mag voorafgaand aan het diner samen met alle andere gasten met koning Willem Alexander en koningin Maxima op de foto. "Ook mogen we ze de hand schudden en kunnen we wat zeggen tegen het koningspaar. Het klinkt misschien afgezaagd, maar ik ga hem gewoon feliciteren met zijn vijftigste verjaardag." Vervolgens vindt het Koningsdiner plaats en de avond wordt afgesloten met een rondleiding door het Koninklijk Paleis. 

Kleding

Alle gasten hebben een brief gekregen met allerlei aanvullende informatie, waaronder de kledingvoorschriften. "Het is de bedoeling dat iedereen in gala komt. Dat wil zeggen de vrouwen in het lang en de mannen in smoking." Carolien werkt in een kledingzaak in Goes en voor haar was de keuze niet moeilijk. "Toen ik dus te horen kreeg dat de vrouwen in het lang moesten, dacht ik meteen aan de jurk die in onze winkel hangt. Het is echt een jurk die bij me past. Hij is kleurrijk, vrolijk en bijzonder."
© Omroep Zeeland

Zeeuwen

Of ook andere Zeeuwen aanschuiven voor het Koningsdiner weet Carolien niet. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) hult zich daarover in stilzwijgen.