Zeeland wordt wakker: brillen, paarden en PEER

Zeeland wordt wakker: brillen, paarden en PEER
Zeeland wordt wakker: brillen, paarden en PEER © OZ
© OZ

Brilmuseum

OOST-SOUBURG - De collectie van het brilmuseum Ogen tekort in Burgh-Haamstede wordt, als het aan eigenaar Henk Bergmans ligt, in z'n geheel verkocht. Bergmans heeft er vijftig jaar over gedaan om de collectie te verzamelen en hij zou het verschrikkelijk vinden wanneer de brillen op allerlei plekken terecht zouden komen.
© Omroep Zeeland

Overleden

Oprichter Johan de Vos van het Nederlands Kankerfonds voor Dieren is donderdag overleden. De Terneuzense dierenarts was internationaal bekend vanwege zijn onderzoek naar kanker bij honden en katten.
algemeen
algemeen © Michael Rzepa

Wachtlijst voor dressuur

Het paardensport-evenement Zeeland Outdoor dat vandaag begint, is zo populair dat er een wachtlijst is aangelegd. Mensen uit binnen- en buitenland willen meedoen aan de dressuurwedstrijden in Nieuw- en Sint Joosland.
© OZ

PEER

Ze zijn nog geen twintig en brengen vrijdag al hun eerste EP uit, de band PEER uit Middelburg. Het album Mad For It bevat zeven nummers, die geproduceerd zijn door Huub Reijnders en BLØF-bassist Peter Slager.
© Omroep Zeeland / Anne-Marie van Iersel
Foto: Anne-Marie van Iersel

Weer

Wolkenvelden overheersen vandaag, maar af en toe is er ook wat ruimte voor de zon. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het 11 tot 13 graden.