Stoepkrijten verboden in Zeeland

Stoepkrijten mag niet in Zeeland
Stoepkrijten mag niet in Zeeland © Saskia Everaars

Niet handhaven

OOST-SOUBURG - Krijt wordt in de APV in een rijtje met kalk, teer en kleur- en verfstoffen genoemd. Volgens de gemeente Tholen gaat het alleen om middelen die ook na een regenbui blijven zitten. Hoewel het officieel verboden is, zeggen gemeenten niet op te treden op het moment dat zij kinderen zien krijten. De bepaling is opgenomen zodat het mogelijk is om op te treden op het moment dat er overlast ontstaat.
© Omroep Zeeland
zie hierboven de passage uit APV van gemeente Middelburg

Nieuwe regels in Hulst

De gemeente Hulst zegt in een reactie dat er gewerkt wordt aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. De bepaling over krijt moet uit de nieuwe APV verdwenen zijn.

In heel Nederland

Een verbod op stoepkrijten is opgenomen in de APV van veel Nederlandse gemeenten. Zo mag er in Den Haag alleen gestoepkrijt worden met een vergunning en is stoepkrijten in bijvoorbeeld Amsterdam en alle Groningse en Drenthse gemeenten verboden.

Stoepkrijtdag

Volgens RTV West hebben Leiden, Utrecht en Apeldoorn de APV al aangepast om stoepkrijten wel mogelijk te maken. In reactie op deze berichten in de media riep Radio2-DJ Gerard Ekdom woensdag 4 april uit tot nationale stoepkrijtdag

— Ekdom in de Ochtend (@ekdomop2)
">