Tien jaar Groene Ster: Trots op wat we hebben bereikt (video)

Tien jaar Groene Ster: Trots op wat we hebben bereikt (video)
Tien jaar Groene Ster: Trots op wat we hebben bereikt (video) © Paul ten Hacken
Tien jaar Groene Ster

Vaste waarde

VLISSINGEN - In de tien jaar van het bestaan is de club een vaste waarde geworden in de Zeeuwse sportwereld. Het doel van de oprichters, om zo snel mogelijk het hoogste niveau van Nederland te halen, is glansrijk gehaald.
Eredivisie
De vrienden die de club oprichtten, maakten ook direct deel uit van het eerste team. Volgens aanvoerder André Siereveld ging de opmars naar de eredivisie razendsnel. "We wisten wel dat we een goed niveau hadden, maar dat we zo snel de top zouden halen, had ik ook niet verwacht."
Hoogtepunt
Na vele kampioenschappen op een rij, volgt in 2013 een beslissingsduel voor promotie naar de eredivisie. In een bizar duel wordt Noordzee verslagen. "We kwamen op achterstand, zelfs nog in de verlenging. Maar we speelden met ons hart en wonnen toch nog."
Verleden
De naam van de club is ontstaan uit heimwee naar de jaren negentig, toen Groene Ster Maroc in Vlissingen speelde. André Siereveld en Najim Boughmari konden zich die tijd nog goed herinneren en wilde een nieuwe zaalvoetbalclub oprichten. "Groene Ster is dan ook een naam met een verwijzing naar het verleden", zegt Boughmari.
Groene Ster Noordzee
Groene Ster Noordzee © Omroep Zeeland

Internationals

In de jaren daarna groeit de club uit tot een stabiele eredivisieploeg. Enkele spelers vallen ook op in Zeist bij de KNVB. Khalid El Hattach, Saïd en Hoessein Bouzambou worden international. Daarnaast ontwikkelt de club zich ook op maatschappelijk gebied, er wordt onder meer een scholencompetitie georganiseerd. De mensen uit Vlissingen en omgeving komen graag bij de club. "De jongens hebben voor de jeugd een voorbeeldfunctie", zegt Ahmed El Kharbouchi. "Ze willen ook allemaal bij Groene Ster spelen." 

Samenleving

Fouad Bouzambou, de eerste voorzitter van de club, heeft de club vanaf het begin zien groeien tot wat het nu is. "Ik ben trots. We begonnen gewoon met het doel om lekker te zaalvoetballen en dat we nu zo hoog spelen is heel mooi."
Landskampioen
Het enige dat nog ontbreekt is een landskampioenschap. Maar daarvoor is nodig dat de play-offs worden gehaald. "Het is echt een droom van mij om de landstitel te pakken", besluit El Kharbouchi.