Arsenaaltoren voor een half jaar in de steigers (video)

Arsenaaltoren voor een half jaar in de steigers (video)
Arsenaaltoren voor een half jaar in de steigers (video) © Omroep Zeeland
verbouwing arsenaal

Niet handig

VLISSINGEN - De toren van 65 meter uit 1993 krijgt een flinke straal - en verfbeurt. Ook de letters op het panoramastuk worden opgefrist. Het is niet handig dat één van de belangrijkste attracties van Vlissingen en misschien wel van Zeeland dicht gaat tijdens het hoogseizoen. Maar het is niet anders.

Te gevaarlijk

Jørgen Geurts woordvoerder namens de eigenaar van de toren: "We kunnen niet in de winter het onderhoud plegen. Een deel van de toren gaat in de krimpfolie en de kans bestaat dat stukjes folie losraken in de wind. Daarom is het te gevaarlijk tijdens het stormseizoen."
De Arsenaaltoren in Vlissingen staat deze zomer in de steigers.
De Arsenaaltoren in Vlissingen staat deze zomer in de steigers. © Omroep Zeeland
Moeilijke klus 
De steiger opbouwen is een lastige klus. Niet alleen de hoogte, 55 meter, maar ook het opbouwen van de steiger om het panoramagedeelte heen is lastig werk. Geurts: "Het is specialistisch werk. Moeilijk, maar uitdagend. Er is ook nog veel werk in te vinden. Dus als iemand zich geroepen voelt, die mag zich bij mij melden!

Abseilers

Geurts: "Een paar jaar geleden hebben we geprobeerd met abseilers onderhoud uit te voeren, maar daar kwam bezwaar tegen. We hadden professionele mensen ingehuurd, die ook met touwen aan boorplatforms werken, maar er is regelgeving die stelt dat je steigers moet bouwen daar waar je kunt." 
Half jaar
De opbouw van de steigers , het stralen, verven en het weer afbreken van de steigers zal ongeveer een half jaar in beslag nemen. Wat de kosten zijn, wil Geurts niet bekend maken. "We hopen dat de toren er straks weer voor tien tot vijftien jaar tegenaan kan".