Zweedse zege in Grand Prix Zeeland Outdoor

Zeeland Outdoor in Nieuw- en Sint Joosland
Zeeland Outdoor in Nieuw- en Sint Joosland © Omroep Zeeland
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Nilsson bleef de Nederlandse Danielle Heijkoop voor. Heijkoop haalde met Siro een score van 72.600%. De derde plaats was voor de Duitse Charlott-Maria Schürmann met Burlington (72.400%). Aan de Grand Prix deed het maximum aantal van veertig combinaties mee.

Eerste internationale zege

De zege van Nilsson was opvallend omdat ze met Bon-Ami voor het eerst een internationale wedstrijd buiten Zweden reed en dus won.

Thamar Zweistra

Thamar Zweistra uit Schore was de beste Zeeuwse op de 21e plaats. Met de jonge Hexagon's Double Dutch haalde Zweistra een score van 67.500%. Stephanie de Frel uit Koewacht werd met Beach Boy 34e met een score van 64.300%. Zweistra en De Frel waren de enige Zeeuwse deelnemers aan de Grand Prix.

Kür of Special

De finale van Zeeland Outdoor bestaat uit twee onderdelen: de Kür op Muziek of de Grand Prix Special. De deelnemers konden vooraf aangeven voor welk onderdeel ze zich wilden plaatsen. Nilsson koos voor de Grand Prix Special, die zaterdag wordt gereden. Ze doet dus niet mee aan de Kür op Muziek op vrijdag. Daaraan doen vijftien combinaties mee. Thamar Zweistra is de enige Zeeuwse deelnemer.