Kloetinge blijft koploper ondanks zware nederlaag

Kloetinge blijft koploper ondanks zware nederlaag
Kloetinge blijft koploper ondanks zware nederlaag © OZ
© Joep Zoeteweij

Voorsprong

OUD-BEIJERLAND - Kloetinge begon aardig aan de wedstrijd. Verdediger Rowan Amperse zorgde in de 28e minuut voor de openingstreffer. Dat was wel tegen de verhouding in, omdat SHO veel gevaarlijker was tot dat moment. Omdat de thuisploeg niet wist te scoren voor rust, ging Kloetinge met een voorsprong de rust in.

Ommekeer

SHO was niet aangedaan door de achterstand en wist de score snel om te draaien. Grosd Santana en Geyahdarjii scoorden binnen een kwartier. Nadat Kloetinge-speler Thijs van den Dries ook nog eens een rode kaart kreeg in de 68e minuut, was het hek helemaal van de dam. Kloetinge probeerde de schade nog te beperken, maar daar dacht SHO anders over.

Afstraffing

Kloetinge had met tien man totaal geen grip meer op de wedstrijd. Grosd Santana scoorde nogmaals en Klaverweide maakte nog twee treffers voor SHO in de slotfase. Kloetinge kwam nog enigszins goed weg met de 5-1 nederlaag, want de uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als de ploeg uit Oud-Beijerland de kansen in de eerste helft al had benut.

Kraker

Zaak voor Kloetinge om de wonden te likken en zich snel voor te bereiden op de kraker tegen Rijsoord van volgend weekend. Die ploeg leed ook een verrassende nederlaag (4-1) tegen LRC en wist dus niet te profiteren van de misstap van de koploper. Kloetinge heeft nog altijd een punt voorsprong op Rijsoord en twee op WNC uit Waardenburg.

Scoreverloop

0-1 Amperse (28)
1-1 Grosd Santana (48)
2-1 Geyahdarjii (53)
3-1 Grosd Santana (71)
4-1 Klaverweide (73/p)
5-1 Klaverweide (88)

Bijzonderheden

Rode kaart voor Thijs van den Dries (68)

Opstelling

Lentink, Amperse, Van Tiggele, Ozgan, Jansen (Rentmeester/53), Quinten, Mulder (Becker/66), Daan Esser, Van den Dries, Van der Poel, Wuyts (De Jonge/75)