'Net gestolen fiets' werd al in 2014 gejat

Agent bij fiets
Agent bij fiets © OZ

'Net gestolen'

MIDDELBURG - Surveillerende agenten zien rond 19.20 uur een viertal jongens tussen een paar fietsen staan. Een van de jongens spreekt de agenten aan en vertelt dat hij zojuist zijn gestolen fiets, een damesfiets, tussen de geparkeerde fietsen heeft gevonden. Hij beweerde net op weg zijn naar het politiebureau om aangifte te doen toen hij zijn fiets zag staan. Nu hij hem teruggevonden heeft, wilde hij 'zijn' fiets meenemen.

Geen enkel bewijs

De agenten vertrouwen het niet en vragen of de jongen daadwerkelijk kan aantonen dat het zijn fiets is. Omdat hij daarvan geen enkel bewijs had, besloten de agenten het politie-informatiesysteem te raadplegen. Daaruit blijkt dat de fiets in 2014 is gestolen in Bergen op Zoom.

Rechtmatige eigenaar

Aangezien zijn verhaal niet blijkt te kloppen, maar de agenten hem niet hebben kunnen betrappen op het daadwerkelijk stelen van een fiets, is de Middelburger aangehouden als verdachte van heling en voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Hij zit daar nog vast. De fiets wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.