Oranje verliest ondanks scorende Bouzambou (video)

Oranje verliest ondanks scorende Bouzambou (video) © Omroep Zeeland
Bouzambou Italie

Individuele actie

Bouzambou startte op de bank en zag zijn ploeg met 0-2 achter komen tegen Italië. Zaïd El Morabiti scoorde de aansluitingstreffer. Bouzambou scoorde na een mooie individuele actie de 2-2. Vlak voor rust kwam Oranje opnieuw op achterstand. Na de pauze een gelijkopgaande wedstrijd. Een vrije trap van Jamal El Ghannouti ging via de onderkant van de lat net niet in het goal. In de laatste minuten scoorde Italië nog de 2-4.

Laatste duel

Zaterdag speelde Oranje met 1-1 gelijk tegen Georgië. Dinsdag staat de laatste wedstrijd op in de EK-kwalificatiepoule op het programma. Dan wordt er gespeeld tegen Wit-Rusland. Dat duel moet gewonnen worden, wil Oranje nog kans maken op het Europees kampioenschap.

Nummers twee

De winnaars van de zeven groepen plaatsen zich voor het EK in Slovenië. De zeven nummers twee plus de beste nummer drie van de zeven poules, gaan door naar de EK-play-offs, die bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd.