Dronken brommerrijder begaat waslijst aan overtredingen

© OZ

Met hoge snelheid

VLISSINGEN - Voor de ogen van agenten die op een kruising voor het rode stoplicht wachten, rijdt de verdachte zonder helm met hoge snelheid de kruising over. De agenten gingen erachteraan, maar toen de brommerrijder doorkreeg dat ze hem op de hielen zaten, verhoogde hij zijn snelheid. 

Verschuilen

In de Verkuijl Quakkelaarstraat reed de Vlissinger de stoep op om zich achter een aantal zeecontainers te verschuilen. Toen bleek dat de agenten hem daar hadden zien zitten, probeerde de man nogmaals weg te rijden, maar een van de agenten stak daar een stokje voor. Hij duwde de verdachte van zijn brommer af, waarna ze hem de boeien konden slaan. 

Alcoholwalm

De agenten hebben het idee dat de brommerrijder flink onder invloed is van alcohol, vanwege de alcoholwalm die om hem heen hangt. Maar met hoeveel hij de toegestane limiet heeft overschreden, was op dat moment niet te bepalen omdat hij niet meewerkte aan de testen.

'Op grove en ernstige wijze'

Toen hij door de agenten werd ingeladen in het politiebusje en meegenomen naar het arrestantencomplex Torentijd, bedreigde en beledigde de man de agenten. Hij deed dat 'op grove en ernstige wijze', meldt de politie.

Lijst van overtredingen

De lijst van overtredingen waar de Vlissinger van wordt beschuldigt is lang: Te hard rijden, negeren van een stopteken, onder invloed rijden, roekeloos rijden, rijden zonder helm en kentekenplaat, het niet hebben van een geldig rijbewijs en het weigeren van een ademanalyse en een bloedonderzoek.

Gestolen

Alsof dat nog niet genoeg was, bleek de brommer ook nog eens gestolen te zijn. Daarnaast hebben de agenten aangifte tegen hem gedaan vanwege zijn grove beledigingen en ernstige bedreigingen. De brommer is in beslag genomen.