Dit beleefde Brian van Goethem in Parijs-Roubaix (video)

VanGoethem-Roubaix-maandag-ZNO170410ID

Slechte benen

Het doel van Van Goethem was om deel uit te maken van de ontsnapping van de dag, maar door het hoge tempo lukte dat niet. De eerste twee uur van de wedstrijd werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 51 kilometer per uur. "Ik dacht eerst dat ik slechte benen had, maar er is keihard gekoerst."

Monument in wielersport

Door de inspanningen kwam Van Goethem op achterstand te rijden. "Ik was de eerste twee uur al diep gegaan, waardoor ik daarna niet meer de frisheid in de benen had." Op karakter reed hij de wedstrijd uit, maar de Zeeuws-Vlaming werd niet in de officiële uitslag opgenomen omdat hij buiten de tijdslimiet binnen kwam. "Ik wilde graag uitrijden. Deze wedstrijd is toch een monument in de wielersport."
Brian van Goethem voor de start van Parijs-Roubaix
Brian van Goethem voor de start van Parijs-Roubaix © Omroep Zeeland

Niveau WorldTour

Van Goethem (25) rijdt sinds de oprichting van Roompot - Nederlandse Loterij drie jaar geleden voor de pro-continentale ploeg. "Ik ben op m'n plek bij de ploeg." De Zeeuws-Vlaming vindt dat hij goed mee kan in wedstrijden onder het niveau van de WorldTour.

Cru

In grote wedstrijden zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is het volgens Van Goethem een ander verhaal. "Daar is het belangrijk voor de ploeg om in beeld te komen door mee te rijden in een ontsnapping." Een rol van betekenis in de finale van de koers is nu niet aan de orde. "Wij komen dan gewoon te kort. Het is misschien cru om te zeggen misschien, maar eigenlijk kunnen we al gaan douchen. Onze koers zit er dan op."

Opsteker gebruiken

Van Goethem wil nog niet aan een nieuwe kans op deelname aan Parijs-Roubaix denken. "Eerst maar eens dit seizoen goed afmaken. We kunnen als ploeg nog wel een opsteker gebruiken." Roompot - Nederlandse Loterij wacht dit seizoen nog op de eerste overwinning.