Zeeland wordt wakker: walvis, brand Arnemuiden, vogeltellers gezocht en buitenlesdag

Zeeland wordt wakker: walvis, brand Arnemuiden, vogeltellers gezocht en buitenlesdag
Zeeland wordt wakker: walvis, brand Arnemuiden, vogeltellers gezocht en buitenlesdag © OZ
© Wikipedia

Walvis

OOST-SOUBURG - Voor de Walcherse kust is een walvis gesignaleerd. Het zou gaan om een Groenlandse walvis. Dat zou de eerste waarneming in Nederland zijn van deze soort.
Brand Arnemuiden 2
Brand Arnemuiden 2 © OZ

Brand Arnemuiden

Op een eilandje in het Arnekanaal bij de Keetweg in Arnemuiden heeft een felle brand gewoed in een gebouwtje. Rond 21.00 uur werd het vuur ontdekt.
Een Groenling in een Tuin in Axel
Een Groenling in een Tuin in Axel © Ronny Bouwens / Omroep Zeeland Flickr
Vogeltellers gezocht
SOVON Vogelonderzoek Nederland zoekt in Zeeland mensen die vogels willen gaan tellen. Door die tellingen moet duidelijk worden welke broedvogels het goed doen en welke in aantal afnemen. Vogeltellers moeten wel verstand hebben van vogels; de vijftig meest voorkomende vogels en hun geluiden moeten kunnen worden herkend.
© oz

Nationale Buitenlesdag

Het is Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten door heel Nederland geven buiten les, om zo de leerprestaties van de kinderen te verbeteren. De basisscholen 't Honk en De Moolhoek in Kapelle zorgen het hele jaar al voor een gezonde leeromgeving voor hun leerlingen. Zij zijn namelijk gevestigd in het klimaatneutrale gebouw 't Saamdeel.
© Rianne Lous / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Rianne Lous
Het weer
De zon laat zich vandaag geregeld zien, maar vooral vanochtend valt ook een lokale bui. Vanmiddag is het overal droog en bij een matige westelijke wind wordt het 12 tot 15 graden.