'Ik kan mij veel beter concentreren in dit klaslokaal' (video)

'Ik kan mij veel beter concentreren in dit klaslokaal' (video)
'Ik kan mij veel beter concentreren in dit klaslokaal' (video) © oz
Artikel 1: 't Saamdeel

Binnenklimaat

KAPELLE - 't Saamdeel is gericht op een goed en gezond binnenklimaat. Zo is het gebouw voorzien van veel ramen, wat zorgt voor veel natuurlijke lichtinval. Ook wordt het afval zoveel mogelijk gescheiden. Verder beschikt elk lokaal over een CO2-meter. Op deze manier kunnen de leraren zien of de klaslokalen voldoende geventileerd zijn. 

Milieupolitie

De kinderen dragen zelf ook een steentje bij aan het goede binnenklimaat van de school. Zo hebben ze een milieupolitie opgericht. "In de pauze ruimen we het afval op dat op het schoolplein en in de omgeving ligt", zegt een van de leerlingen van De Moolhoek. De kinderen hebben zelf een schema gemaakt waarop staat wanneer welke school het plein opruimt.

Concentratie

Al deze maatregelen zijn niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de kinderen, maar het helpt ze ook bij het leren. Dit heeft vooral te maken met de goede temperatuur in de klaslokalen. "Het is veel minder warm in de lokalen, waardoor ik mij veel beter kan concentreren dan in het oude gebouw," zegt een van de leerlingen. 
© oz
Brede School
't Saamdeel is een Brede School. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende sectoren om te werken aan een bredere leer- en leefomgeving. Het motto van de Brede School in Kapelle is 'Groen, Gekend, Gezond'. In het gebouw zijn onder andere de bibliotheek, kinderopvangorganisatie Kibeo en de twee basisscholen 't Honk en De Moolhoek gevestigd.