Ster ZLM Toer naar Westkapelle en Tholen (video)

Ster ZLM Toer naar Westkapelle en Tholen (video)
Ster ZLM Toer naar Westkapelle en Tholen (video) © Omroep Zeeland
Start ZLM Toer

Tachtig kilometer

WESTKAPELLE - Vanaf dan wordt nog zo'n tachtig kilometer op Zeeuws grondgebied gekoerst. Het etappeschema van de Ster ZLM Toer werd maandagmiddag in Westkapelle gepresenteerd. Daar werd eerst naar de proloog gekeken, die de renners door Westkapelle voert. Het wordt een tijdrit waarin de wind een grote rol zal spelen, want over de Panoramaweg in Westkapelle wordt letterlijk langs de zee gereden.

Prachtig gebied

"Het is een prachtig gebied om in te koersen", zegt oud-prof Jeroen Blijlevens die ambassadeur van de profkoers is. "Het zal een proloog worden waarin de wind spookachtig kan zijn en een grote rol zal spelen. De ene renner zal er naar uit kijken, maar ik kan me ook goed voorstellen dat sommigen er tegenop zullen zien."
Tour de France
De renners die meedoen aan de Ster ZLM Toer zijn nog niet vastgelegd, maar Blijlevens kan al wel een inschatting maken. "Het is de tijd waarin renners zich voorbereiden op de Tour de France. De klimmers zullen we hier niet zien. Die kiezen voor de Ronde van Zwitserland in die week. Maar veel goede sprinters verwacht ik wel. Die kunnen in deze wedstrijd mooi nog ritme op doen en hun treintjes oefenen." De topsprinters Mark Cavendish en André Greipel zijn oud-winnaars van de Ster ZLM Toer.
Ster ZLM Toer Blijlevens
Alternatief voor Goes
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland is blij dat Zeeland met Westkapelle en Tholen prominent deel uit maakt van de Ster ZLM Tour. "De afgelopen jaren was de proloog van de Ster ZLM Toer in Goes, maar daar konden we dit jaar vanwege een congres niet terecht. Westkapelle had aangegeven dat ze graag iets wilden organiseren en vervolgens hebben we met de organisatie gekeken of er nog meer mogelijk was in Zeeland. Dat is met de etappe vanuit Tholen ook gelukt."
Ster ZLM Toer De Bat
Vier wielerevenementen
De komst van de Ster ZLM Toer past volgens De Bat goed in het wielerprogramma van de provincie. "Het was de ambitie om met evenementen het hele jaar te bestrijken. We zijn begonnen met de Vestingcross in Hulst, komend weekend volgt de ZLM Tour in Goes voor de jongeren, in juni hebben we dan dit evenement en eind van het jaar de Tacx Pro Classic op Neeltje Jans. Op die manier hebben we een mooi jaar vol."
Half juni
De Ster ZLM Tour wordt van 14 tot en met 18 juni gereden. De proloog in Westkapelle is op de eerste dag, op dag twee is de start in Tholen. 

Promovideo Ster ZLM Toer Zeeland