'Wij zijn geen sukkels en we zijn hartstikke trots op ons lijf' (video)

'Wij zijn geen sukkels en we zijn hartstikke trots op ons lijf' (video)
'Wij zijn geen sukkels en we zijn hartstikke trots op ons lijf' (video) © Omroep Zeeland
Ladiesnight voor Borstkanker

Borstkanker

TERNEUZEN - Een deel van de modellen heeft borstkanker of heeft de ziekte gehad. Rosalieke Faasse liep voor de zesde keer mee. "Ik doe dit echt voor mijn lotgenoten. De eerste keer dat ik meeliep was een half jaar na mijn amputatie, dat was vrij snel maar het heeft me wel geholpen in het acceptatieproces."
Geen sukkels
De modeshow waarin nachtkleding, lingerie en dagelijkse kleding werd getoond, was onderdeel van een speciale ladiesnight. Organisator Monika Crosiers-Maes: "We maken het onderwerp zo een beetje luchtiger. De dames willen ook allemaal uitstralen dat we geen sukkels zijn. We zijn er nog. We missen wel een stukje van ons lichaam maar daarom zijn we niet minder mooi". 
ITEM ladiesnight borstkanker
Kritiek
Crosiers organiseert de modeshow al jaren. Aanvankelijk met 'gewone' modellen. "Ik kreeg toen zoveel kritiek vanuit het publiek dat het geen mensen met borstkanker of protheses waren. Ik heb toen een oproep gedaan en daar zijn heel veel spontane reacties opgekomen. We hebben nu een vast clubje modellen dat meedoet."
Respect
Onder de aanwezigen waren veel bekenden van de modellen maar ook lotgenoten. "Ik heb in december te horen gekregen dat ik borstkanker heb. Ik wilde toch even kijken wat ze allemaal te bieden hebben voor als ik straks geopereerd ben. Bij mij is het allemaal nog vers, ik ben nog niet zo ver als deze dames. Ik zou het ook echt niet durven dus ik heb veel respect voor ze", aldus een bezoeker.