'Door de buitenles ben ik veel gemotiveerder voor de eindtoets' (video)

'Door de buitenles ben ik veel gemotiveerder voor de eindtoets' (video)
'Door de buitenles ben ik veel gemotiveerder voor de eindtoets' (video) © oz
Nationale buitenlesdag 't Klinket

Kriebelbeestjes

KOUDEKERKE - De leerlingen van groep 7 en 8 van 't Klinket hadden verschillende lessen in de bossen en op het strand. Ze begonnen de ochtend met een speurtocht naar kleine kriebelbeestjes. "Ik heb samen met mijn vrienden pissebedden, duizendpoten en mieren verzameld", zegt Troy. Ook kregen de kinderen gymles op het strand en moesten ze een grote kledingketting maken.
Belang
De Buitenlesdag is belangrijk voor de leerprestaties van de kinderen. "Door buiten les te geven, leren de kinderen anders dan uit een boekje", zegt Vincent van der Veen van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). "De kinderen kunnen zich op deze manier breder ontwikkelen en andere kwaliteiten ontdekken."

Eindtoets

De kinderen zelf zijn ook positief over de buitenlessen. Ze vinden het fijn om even uit het klaslokaal te zijn en denken dat het ze helpt bij het leren. "Door de buitenles ben ik veel gemotiveerder voor de eindtoets", zegt Aron. "Door niet alle dagen binnen op school te zitten, kan ik mij beter concentreren."
© oz
Buitenlesdag
De Nationale Buitenlesdag wordt georganiseerd door het IVN en Jantje Beton. Het evenement wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. In Nederland doen 1500 scholen mee aan de actie, waarvan ruim vijftig Zeeuwse Scholen.