Jaarcijfers voormalig DELTA twee maanden vertraagd

Jaarcijfers voormalig DELTA twee maanden vertraagd
Jaarcijfers voormalig DELTA twee maanden vertraagd © oz
© Omroep Zeeland

Onderbezet

MIDDELBURG - Volgens een woordvoerder van PZEM is de afdeling die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de jaarrekening te druk met de afwikkeling van de verschillende verkopen. "Daarnaast is door de verkoop de bezetting van de financiële afdeling veranderd, wat maakt dat we pas in juni de cijfers naar buiten kunnen brengen", aldus een persverklaring.
Laatste keer
Het wordt de laatste keer dat de cijfers van de voormalige holding DELTA N.V. zullen worden gepresenteerd. Na opsplitsing van het bedrijf in verschillende onderdelen eind juni, zullen PZEM, DELTA en Enduris los van elkaar cijfers bekend maken. De laatste jaren waren moeizaam voor het energiebedrijf, omdat de inkomsten uit de verkoop van stroom maar niet aantrekken. De halfjaarcijfers van DELTA N.V. in september vorig jaar lieten opnieuw zien dat er, net als in 2015 en 2014, geen grote winst verwacht wordt.
Het is nog even wachten op de jaarcijfers van PZEM
Het is nog even wachten op de jaarcijfers van PZEM © Omroep Zeeland
Juni
Of en hoeveel winst er over 2016 zal worden gemaakt, moet nog blijken. De jaarrekening zal waarschijnlijk bekend worden gemaakt als de Zeeuwse gemeenten en de provincie er hun goedkeuring over zullen geven. Naar verwachting gebeurt dat op 12 juni.