Bouzambou komt met Oranje tekort voor EK (video)

Bouzambou komt met Oranje tekort voor EK (video) © Omroep Zeeland
Bouzambou-Wit-Rusland-ZNO170411CR
Winst
De wedstrijd tegen Wit-Rusland was de derde en laatste wedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi. Door de eerdere resultaten 1-1 tegen Georgië en 2-4 verlies van Italië moest er van Wit-Rusland gewonnen worden om nog zicht te houden op die belangrijke tweede plaats, die recht geeft op de play-offs.
Grote kans
Bouzambou miste in de openingsfase een grote kans, een inzet van hem belandde in het zijnet nadat de bal al voorbij de keeper was. Even later punterde Mo Attaibi Nederland wel naar een voorsprong. Via een wippertje van Lahcen Bouyouzan kwam Oranje zelfs op 0-2. Via treffers van Sergei Silivonchhik en Vladimir Zhigalko kwam Wit-Rusland terug tot 2-2. Yoshua St. Juste maakte vlak voor de pauze de 2-3.
Doelsaldo
In de tweede helft weinig kansen voor beide doelen. Sergii Krykun zorgde elf minuten voor tijd voor de 3-3 eindstand. Door dit resultaat eindigt Nederland op twee punten in de groep. Dat is evenveel als Wit-Rusland, maar de Nederlanders hebben een lager doelsaldo en eindigen daardoor als derde of vierde. De definitieve eindstand wordt opgemaakt na de laatste wedstrijd in de poule tussen Italië en Georgië.