Plan van aanpak voor Groenlandse walvis (video)

Plan van aanpak voor Groenlandse walvis (video)
Plan van aanpak voor Groenlandse walvis (video) © Omroep Zeeland
Plan van aanpak voor Groenlandse walvis

Nauw contact

OOST-SOUBURG - Dat zegt Albert Dijkstra van de EHBZ die de walvis maandagavond van dichtbij heeft bekeken. Hij staat in nauw contact met SOS Dolfijn en het ministerie om te kijken wat er moet gebeuren om het dier te helpen. 

Handjevol mensen

SOS Dolfijn staat daarnaast ook in contact met internationale teams uit Engeland en de Verenigde Staten die ervaring hebben met walvisachtigen die verstrikt zijn geraakt. "Er zijn op de wereld maar een handjevol mensen die weten hoe je een walvis afhelpt van een verstrikking", zegt woordvoerder Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn. 

Foto's maken

"Het belangrijkste nu is om het dier als het weer wordt gezien in de gaten te houden", zegt Annemarie van den Berg van SOS Dolfijn. Met die foto's kunnen ze de internationale teams zo veel mogelijk op de hoogte houden. Behalve foto's maken, is het ook belangrijk om de gezondheid van de Groenlandse walvis in de gaten te blijven houden. "Zwemt hij nog wel actief genoeg en ademt hij nog regelmatig", aldus Van den Berg. Mocht hij minder actief worden en sneller gaan ademen is dat een teken dat de gezondheid achteruitgaat en dat het stressniveau stijgt. Dat is volgens Van den Berg het moment om actie te ondernemen. 

— Omroep Zeeland (@omroepzeeland)
">
Een kans
De walvis uit de verstrikking halen is geen klus die je zomaar doet aldus Van den Berg, behalve het veiligheidsrisico voor mens en dier, hebben de hulpverleners maar een kans: "Mocht de actie mislukken dan is de kans heel groot dat hij ons niet meer in de buurt toelaat."
Veiligheid
Waar de Groenlandse walvis nu is, is niet bekend. Hij is voor het laatst bij Westkapelle gezien. Als hij weer wordt gesignaleerd is SOS Dolfijn van plan het dier intensiever te gaan volgen en zijn veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen. Dat willen ze doen door eventuele toeristen weg te houden en het scheepvaartverkeer te waarschuwen.