GroenLinks boos over chaos NS-bussen

© Olaf Horn / Omroep Zeeland Flickr
ITEM GroenLinks over bussen NS

Vertraging

GOES - "Wij hebben veel vragen gekregen van reizigers waaruit duidelijk werd dat het inzetten van de bussen niet naar tevredenheid is verlopen", schrijft de fractie. Volgens GroenLinks stonden de snelbussen niet klaar bij aankomst in Goes, vertrokken ze met vertraging, waren er te weinig bussen en namen ze niet de snelste route. Dat leverde al met al een extra vertraging op van ruim een half uur, weet GroenLinks.

Toilet

De partij vervolgt: "De NS-bussen zaten dit weekend zo vol, dat veel mensen moesten staan, ook ouderen en kinderen. Gebruikelijk wordt gereisd met touringcars, met toilet in de bus. Door de lange rit klaagden mensen over het ontbreken van een toilet". GroenLinks vraagt het provinciebestuur wat de reden was dat de NS te weinig en minder goed uitgerust materieel inzette, waardoor veel mensen moesten staan.

Veiligheid

"Op andere plaatsen is het uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om te staan in de NS-bussen. Is bij het college bekend waarom dat hier nu wel zo was? Is dit verzekeringstechnisch toegestaan en hoe is de veiligheid van de reiziger gewaarborgd?"
Kwetsbaar
GroenLinks stelt dat de bereikbaarheid van Zeeland van groot belang is en dat de treinverbinding in Zeeland kwetsbaar is. Daarom wil de partij dat Gedeputeerde Staten er bij de NS op aandringen om beter te communiceren en om voldoende vervangend vervoer te regelen.