Goes is in juni even de belangrijkste stad van Nederland

Goes is in juni even de belangrijkste stad van Nederland
Goes is in juni even de belangrijkste stad van Nederland © Wikimedia Commons
Goes gastheer VNG-congres
Goes gastheer VNG-congres © VNG Magazine
GOES - Foto: VNG Magazine

Arjen Lubach

Er komen 3500 bestuurders en ambtenaren op af die op excursie gaan door heel Zeeland en workshops bijwonen van onder meer Arjen Lubach van het satirische tv-programma Zondag met Lubach. Verder kunnen ze naar lezingen van Peter van Uhm, de voormalig bevelhebber van de Nederlandse strijdkrachten. En de Zeeuwse band Blof verzorgt een optreden in de Grote Kerk.
Zeeland op de kaart
Goes wil tijdens het congres laten zien wat Zeeland allemaal in huis heeft. Zo zijn er samen met de andere Zeeuwse gemeenten, het waterschap en de provincie tientallen excursies opgezet door de hele provincie heen. Bezoekers kunnen naar de meest uiteenlopende plekken in Zeeland om zich te laten informeren. Zo staan er uitstapjes naar de Hedwigepolder, Thermphos en het Bevrijdingsmuseum op de agenda. Maar de bestuurders en ambtenaren kunnen ook naar Waterdunen, de Kanaalzone Gent-Terneuzen en het Watersnoodmusem.
René Verhulst
René Verhulst © Gemeente Goes

Trots

Burgemeester Verhulst van Goes is er trots op dat het gelukt is om het jaarlijkse congres naar Zeeland te halen: "Veel gemeenten azen erop, want het biedt allerlei kansen. Daarom hebben we ons stevig ingespannen om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien, wij gaan als Zeeland vaak naar Den Haag om te lobbyen voor de kerncentrale, Thermphos en de Zeeuwse economie. Nu halen we Den Haag en de rest van Nederland hierheen. Dan kun je veel beter laten zien wat er hier aan de hand is."
ITEM Vooruitblik VNG-congres

​Vakmanschap in Zeeland

Het thema van de beurs is Vakmanschap in Zeeland. Burgemeester Verhulst wil graag aan heel Nederland laten zien dat Zeeland meer in huis heeft dan alleen de kust: "Je hoort vaak mensen zeggen dat ze het strand zo mooi vinden. Dat moeten we blij mee zijn, maar er is veel meer. We willen laten zien wat Zeeuwse bedrijven kunnen maken en aanleggen, wat bedrijven doen met vis en fruit. Ik wil dat ze ook die kant van Zeeland zien. Dat ze ontdekken dat Zeeuwen echte ondernemers zijn, echte vakmensen!"