'Regels jaarwisseling voor de zomer al bekend'

Vreugdevuur in Krabbendijke bij jaarwisseling van 2016 naar 2017
Vreugdevuur in Krabbendijke bij jaarwisseling van 2016 naar 2017 © Omroep Zeeland
ITEM Piet Zoon over jaarwisseling Reimerswaal

Laat stadium

KRABBENDIJKE - ​In aanloop naar de afgelopen jaarwisseling nam de gemeente pas in een laat stadium een besluit over de regels rondom wat er wel en niet zou mogen. En dat werd een paar dagen voor de overgang naar het nieuwe jaar nog aangepast.
​'Ruim de tijd'
Dat moet dit keer anders, vindt burgemeester Piet Zoon. "Voor de zomer nemen we daarover een besluit, zodat we ruim de tijd hebben om met alle betrokkenen daarover te kunnen overleggen."
Klachten​​
​Reimerswaal en de jaarwisseling, dat was jarenlang geen goede combinatie. Het ging jaar na jaar mis, met gevaarlijke vreugdevuren, illegaal vuurwerk en geluidsoverlast door het geknal van brommers met kapotte knalpijpen. Met name in Krabbendijke leidde dat tot klachten. Om die reden ​​heeft de gemeente begin december strengere regels afgekondigd.

Deels teruggetrokken
​Zo mocht er geen vreugdevuur worden aangestoken en was het drinken van alcohol verboden. Later werd dat deels teruggetrokken: een beperkt vreugdevuur werd toch toegestaan en ook het alcoholverbod gold alleen tot middernacht en niet tot 06.00 uur de volgende ochtend, zoals oorspronkelijk het plan was.​

​Voor herhaling vatbaar
Mede dankzij de maatregelen is de afgelopen jaarwisseling rustig verlopen. Voor Piet Zoon zijn de strenge regels rond de jaarwisseling dan ook voor herhaling vatbaar. "Het besluit daarover moeten we nog nemen, maar het zal in het verlengde liggen van de afgelopen jaarwisseling."

​Lees ook: 
​- ​Jaarwisseling Krabbendijke rustig verlopen
​- ​Deel maatregelen jaarwisseling Reimerswaal ingetrokken
​- ​'Als m'n ruit er maar niet uit knalt!'