Drie managers vormen zelf nieuwe bestuur ZorgStroom

Nieuw bestuur ZorgStroom (vlnr: Annet Tramper, Ruben Leijnse en Finus Kuijs)
Nieuw bestuur ZorgStroom (vlnr: Annet Tramper, Ruben Leijnse en Finus Kuijs) © Zorgstroom

Pensioen

MIDDELBURG - Phernambucq heeft 27 jaar lang leiding aan de zorgorganisatie. Zijn bestuurstaken worden overgenomen door de divisiemanagers Annet Tramper van de afdeling wonen met zorg, Finus Kuijs van de afdeling maatschappelijk werk en Ruben Leijnse van de afdeling thuiszorg. Leijnse wordt de voorzitter van de nieuwe raad. De nieuwe bestuursleden blijven daarnaast verantwoordelijk voor hun eigen afdelingen.

Unanieme instemming

De Centrale Cliëntenraad en de Ondernemingsraad hebben allebei ingestemd met de benoeming van het nieuwe bestuur. De Raad van Toezicht is blij met hun unanieme instemming.

Collegiaal bestuur

Voorzitter Arie van der Maas van de Raad van Toezicht is vooral ook blij dat op deze manier een zogenoemd collegiaal bestuur gevormd wordt, waarbij meerdere medewerkers samen het bestuur vormen en er dus geen bestuurder meer nodig is. "Dit zorgt ervoor dat het aantal lagen in de organisatie tot een minimum beperkt wordt", legt Van der Maas uit.

Overheadkosten

Het nieuwe organisatiemodel biedt volgens Van der Maas ruimte om sneller in te spelen op de toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Daarnaast zorgt het voor een vermindering van de overheadkosten van de organisatie.
Bezuinigingen
Twee jaar geleden heeft de zorginstelling een deel van de medewerkers ontslagen vanwege bezuinigingen. Nu werkt Zorgstroom vaak met vrijwilligers. Met meer dan 500 vrijwilligers is Zorgstroom de grootste vrijwilligersorganisatie op Walcheren.