'Het koningsdiner was net een sprookje'

Koning Willem Alexander nodigt mensen uit voor het diner
Koning Willem Alexander nodigt mensen uit voor het diner © Omroep Zeeland
AMSTERDAM - Motorescorte
De koning bood dat diner ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag aan aan 150 mede-jarigen die ook een kroonjaar vierden. Ver vóór het diner was Carolien Rottier al onder de indruk."Het begon ermee dat we met bussen werden opgehaald die werden begeleid door een motorescorte. We konden gewoon door het rode licht rijden en alle auto's stopten voor ons..."
Geboortejaar
Er waren 50 gasten geselecteerd met hetzelfde geboortejaar als de koning en Carolien was daar één van. Zij is namelijk maar een uur ouder dan de koning. De overige 100 gasten waren geselecteerd uit de overige kroonjaren.
Bedanken
Eenmaal in de grote eetzaal werden alle gasten één voor één opgeroepen en voorgesteld aan het koninklijk paar. Rottier maakte daar gebruik van door de koning persoonlijk te bedanken voor de uitnodiging.
© Omroep Zeeland
ITEM Koningsdiner
Zalmtompouce
De gasten kregen een driegangenmenu voorgeschoteld. Het voorgerecht bestond uit een zalmtompouce op zalmmousse. Het hoofdgerecht werd gevormd door biefstuk, aardappelkroketjes en babywitlof met haricots. Het dessert was Willem-Alexanders favoriete toetje: een hazelnootschuimtaartje.

Entourage
Rottier was diep onder de indruk van de entourage. "Een prachtige zaal. Op elke tafel verse bloemen. Het is daar zo mooi, je zit constant om je heen te kijken. En overal lakeien achter je om je stoel aan te schuiven. Toen ik per ongeluk m'n servet liet vallen werd er gelijk een nieuwe op m'n schoot gelegd. En elke keer als ik twee slokjes wijn had genomen, werd m'n glas weer bijgevuld..."

Genieten
Foto's werden er niet gemaakt tijdens het diner. "Eigenlijk wel zo rustig. Echt een genietmomentje". Een gevraagd welk cijfer ze de belevenis geeft, aarzelt Rotter geen moment: "Een dikke tien...!"