Onrust over onderzoek knooppunt Sloeweg

Viaducten Sloeweg
Viaducten Sloeweg © Omroep Zeeland

Vraagtekens

MIDDELBURG - Bijna twee weken geleden werd er op de redactie van Omroep Zeeland een anonieme brief bezorgd van iemand die blijkbaar goed op de hoogte is en stelt dat er 'iets' broeit. Bronnen bevestigen nu aan Omroep Zeeland dat er inderdaad vraagtekens zijn gezet bij het knooppunt omdat er op twee punten links moet worden uitgevoegd.

Niet nieuw

Overigens is dat links uitvoegen op het nieuwe knooppunt geen nieuwe informatie. Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas heeft er meerdere keren op gewezen voordat Provinciale Staten op 16 december besloten om 20,1 miljoen euro uit te trekken voor het kruispunt. Van der Maas wees er toen ook op dat er een vier miljoen euro goedkopere variant was waarbij dit probleem zich niet voordeed. Dat is allemaal terug te lezen in de notulen van die vergadering.

Extra onderzoek

Toen Provinciale Staten de keuze lieten vallen op de duurste variant met viaducten, is ook besloten dat er nog een extra onderzoek nodig was om een extra bevestiging te krijgen of alle maatregelen zouden voldoen aan de eisen van Rijkswaterstaat. Die neemt de Sloeweg op termijn over van de provincie.

'Probleem kost veel geld'

Een bron meldt aan Omroep Zeeland dat het probleem dat nu naar voren is gekomen de provincie veel geld kan gaan kosten. Maar een andere ingewijde vraagt zich juist af hoe ernstig de kwestie daadwerkelijk is.

Donderdag meer duidelijkheid

Verantwoordelijk gedeputeerde Van der Maas zegt pas donderdag met informatie naar buiten te komen. Dan wordt pas duidelijk of er echt iets aan de hand is en of dat de provincie geld gaat kosten.