Boswachter 2.0 in het broedseizoen (video)

Boswachter 2.0 in het broedseizoen (video)
Boswachter 2.0 in het broedseizoen (video) © Omroep Zeeland
Boswachter 2.0

Modern

BIERVLIET - Wie bij een boswachter nog denkt aan een oudere, grijze heer met jagershoedje en pijp, komt steeds vaker bedrogen uit. Erik Schram (29) bijvoorbeeld is een boswachter die zijn werk op een moderne manier aanpakt. Via Twitter, Instagram, Facebook en een blog houdt hij belangstellenden op de hoogte van wat er in de Zeeuws-Vlaamse gebieden van Staatsbosbeheer gebeurt. Je zou Schram een 'boswachter 2.0' kunnen noemen.
'Zeearend gezien'
De berichten op sociale media kunnen gaan over leuke zaken in de natuur, zoals de zeearend die een paar weken geleden natuurgebied De Braakman bezocht of de eerste kikkerdril, maar ook over minder positieve zaken als wietdumpingen, tekenbeten en loslopende honden.

— Boswachter Erik (@ErikBoswachter)
">
Bekeuren
Dat laatste kan nu echt niet, vindt Staatsbosbeheer. Van 15 maart tot 15 juli is het broedseizoen en honden kunnen broedende dieren heel erg ernstig verstoren.

BOA

Probleem van boswachter Schram is dat hij geen boetes kan uitdelen, omdat hij nog geen buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is. Dan is het vervelend als mensen zijn reprimandes aan hun laars lappen. Maar Schram volgt een opleiding tot BOA en kan overtreders binnenkort dus wel op de bon slingeren. Wel benadrukt hij dat hij altijd zal proberen bezoekers te overreden in plaats van sancties uit te delen.
Boswachter Erik Schram kijkt uit over De Braakman
Boswachter Erik Schram kijkt uit over De Braakman © Omroep Zeeland
Boswachter Erik Schram over zijn beroep