18 maanden geëist tegen vermeende miljonair

18 maanden geëist tegen vermeende miljonair
18 maanden geëist tegen vermeende miljonair © OZ
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ

Dure Mercedes besteld

MIDDELBURG - De in Vrouwenpolder geboren man had samen met zijn vrouw overnacht in een hotel in Bergen op Zoom en later ook in een bed and breakfast in dezelfde plaats, maar betaalde daar niet voor. Ook maaltijden werden niet betaald. In totaal benadeelde hij de eigenaar van het hotel voor ruim 2300 euro en het b&b voor meer dan 19.000 euro. Ook had hij bij een garagebedrijf in Roosendaal een Mercedes ter waarde van 102.000 euro besteld en een bestelbus gehuurd waar hij niet voor betaalde. De auto is nooit geleverd, omdat de man nooit een aanbetaling heeft betaald.
'Acteursechtpaar'
De officier van justitie vond de man een notoire oplichter die mensen gedurende meer dan 30 jaar miljoenen heeft afgetroggeld. Hij verwachtte ook niet dat de man berouw zou tonen. Het leek hem dat hij gewoon door zou gaan met deze praktijken. Hij noemde de man en zijn vrouw een 'acteursechtpaar'. De vrouw stond niet terecht, maar bleef zich volgens de officier steeds van de domme houden door te zeggen dat ze niets wist van haar mans handel en wandel.
Miljoenen op bank
De verdachte vertelde de gedupeerden steeds dat hij miljoenen verwachtte van een relatie in Oezbekistan en via een goudhandel in Ghana en dat hij dus alles zou terugbetalen. Op de bankrekeningen van de man is geen geld teruggevonden.
Grootheidswaanzin
Volgens zijn advocaat lijdt de man aan een progressieve vorm van dementie na een aantal hartoperaties in mei 2013. Daardoor weet hij niet precies wat hij doet en wat de gevolgen daarvan zijn. Ook zou hij lijden aan een vorm van grootheidswaanzin.
De rechter doet 26 april uitspraak in deze zaak.