Hulst werkt niet mee aan procedures ontpoldering
ZeelandNuItem HulstEM
HULST -
Het gaat onder andere over het verlenen van vergunningen voor het slopen van gebouwen en het kappen van bomen.
vertragen
De gemeenteraad hoopt met deze beslissing de uitvoering van de ontpoldering te vertragen. Zij vestigt de hoop op het nieuwe, nog te vormen, kabinet dat volgens de raad de beslissing om te gaan ontpolderen zou kunnen terugdraaien.
meerderheid
De gemeenteraad blijft in meerderheid tegen ontpoldering. Alleen PvdA en Progressief Hulst stemden voor medewerking aan de procedures. Beide partijen blijven tegen ontpoldering maar zien wel heil in meewerken aan de procedures omdat ze zo invloed kunnen hebben over de inrichting van de Hedwigepolder. Het besluit van de gemeenteraad betekent dat de gemeente Hulst door het Rijk niet verder betrokken zal worden in de invulling van de Hedwigepolder.
verbazing
De gemeenteraad is verbaasd dat het ministerie sloopvergunningen heeft aangevraagd voor woningen die nog in particulier bezit zijn. De gemeenteraad vindt dit een rare gang van zaken omdat de gemeente nooit is betrokken bij de plannen.
onomkeerbaar
In april 2010 gaf het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan, dat het kabinetsbesluit tot ontpoldering
van de Hertogin Hedwigepolder onomkeerbaar is. In een brief vroeg het Ministerie van LNV op 4 juni 2010 aan de gemeenteraad om medewerking te verlenen aan de procedures met betrekking tot de rijkscoördinatieregeling. Omdat het om een rijksinpassingsplan gaat heeft de gemeente Hulst een keuze. Het Rijk neemt het voortouw en probeert om zoveel mogelijk medewerking te krijgen.
Luister hier naar een reportage over de bijeenkomst van de gemeenteraad: