Plannen knooppunt Sloeweg aangepast

Plannen knooppunt Sloeweg aangepast
Plannen knooppunt Sloeweg aangepast © OZ
Kruispunt Sloeweg variant 6
Kruispunt Sloeweg variant 6 © Omroep Zeeland

Bijgepraat

MIDDELBURG - Verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas heeft donderdagavond Provinciale Staten bijgepraat over de ontwikkelingen bij de Sloeweg. In december besloot de Zeeuwse politiek dat er drie viaducten moesten komen op het kruispunt met de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg. Daarvoor werd recentelijk 20,1 miljoen euro uitgetrokken.

Links uitvoegen

Een extern bureau heeft de tekeningen van het kruispunt de afgelopen maanden gecontroleerd op veiligheid. Daaruit is een aantal kleine verbeterpunten gekomen, maar dat is volgens Van der Maas gebruikelijk. Maar er zijn ook twee grotere problemen geconstateerd. Op het nieuwe kruispunt moet het verkeer in de toekomst op twee plaatsen links uitvoegen in een bocht.

Binnen het budget

Van der Maas zegt dat die twee punten moeten worden aangepakt. De provincie heeft al een aantal oplossingen gevonden om het kruispunt veiliger te maken. Die aanpassingen gaan waarschijnlijk een paar honderdduizend euro kosten. Toch zegt de verantwoordelijk provinciebestuurder dat het extra werk binnen het budget van 20,1 miljoen euro voor het kruispunt kan worden opgevangen.

Rijkswaterstaat

De oplossingen moeten nog wel worden besproken met Rijkswaterstaat omdat die in de toekomst eigenaar wordt van de weg. Die gesprekken gaan komende weken plaatsvinden.