Zeeland wordt wakker: geweld, sanering en Sloeweg

Zeeland wordt wakker: geweld, sanering en Sloeweg
Zeeland wordt wakker: geweld, sanering en Sloeweg © OZ
© HV Zeeland

Vermoedelijk uit Middelburg

OOST-SOUBURG - De man en vrouw die gisterochtend dood in Dishoek zijn gevonden, komen vermoedelijk uit Middelburg. Volgens de politie zijn de twee door geweld om het leven gekomen. De identiteit van de man en vrouw staan nog niet vast.
Thermphos
Thermphos © Omroep Zeeland

Hulp bij Thermphos

Demissionair minister Kamp van Economische Zaken wil toch kijken of de Rijksoverheid Zeeland kan helpen met de sanering van Thermphos. Hij zei dat tegen EenVandaag. Tot nu toe reageerde Kamp altijd afwijzend als Zeeland om hulp vroeg bij het Thermphos-debacle.
Viaducten Sloeweg
Viaducten Sloeweg © Omroep Zeeland

Plannen gewijzigd

De plannen voor een kruispunt met drie viaducten bij de Sloeweg worden aangepast. Uit onderzoek blijkt dat het links uitvoegen voor het verkeer dat vanuit de Westerscheldetunnel richting Middelburg rijdt, niet veilig genoeg is. De aanpassingen kosten een paar ton.
The Passion in Zierikzee
The Passion in Zierikzee © Omroep Zeeland

Passion

Niet alleen Leeuwarden heeft een 'The Passion', ook Zierikzee heeft een eigen versie van de passiespelen. Op het plein voor de Nieuwe Kerk was gisteravond het een drukte van belang, want honderden leerlingen van de protestants-christelijke basisscholengroep Radar in Zierikzee hadden zich daar verzameld voor hun eigen 'The Passion'.
© Desiree Hoondert / Omroep Zeeland Flickr
Foto: Desiree Hoondert

Het weer

Wolkenvelden en vooral vanochtend nog een lokale bui. In de middag wordt overwegend droog met af en toe zonneschijn. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 12 tot 14 graden. Tegen de avond neemt de wind iets toe naar vrij krachtig. Vanavond en vannacht valt een lokale bui en het wordt niet kouder dan een graad of 7.