Eerste paastoeristen Cadzand-Bad: 'Het is hier mooier dan Knokke' (video)

Eerste paastoeristen Cadzand-Bad: 'Het is hier mooier dan Knokke' (video)
Eerste paastoeristen Cadzand-Bad: 'Het is hier mooier dan Knokke' (video) © oz
Pasen Cadzand

Helemaal klaar

CADZAND-BAD - De laatste jaren was het toeristisch gezien wat rustiger in Cadzand-Bad vanwege de vele bouwwerkzaamheden. Nu de nieuwe wandelpromenade en jachthaven klaar zijn is de badplaats weer helemaal klaar om vakantiegangers te ontvangen. 

Mooier dan Knokke

Een Vlaamse toeriste die jarenlang niet in de badplaats geweest is, kijkt haar ogen uit: "Er is zeer veel veranderd, heel mooi. We gaan hier zeker nog terugkomen." Ze vindt niet dat Cadzand-Bad een tweede Knokke geworden is, zoals de kritiek soms luidt: "Het is hier mooier dan in Knokke."
© oz

Nieuw soort toeristen

Het opgeknapte Cadzand-Bad trekt met de splinternieuwe jachthaven ook een nieuw soort toeristen. "Ik was hier nooit eerder geweest want ik kom alleen op plaatsen waar een haven is. Het is echt een mooie aanwinst en ontdekking", vertelt een Nederlandse toerist die van een buurman in Amsterdam hoorde dat de haven geopend was. De jachthaven in Cadzand-Bad is sinds een paar weken in gebruik, maar wordt officieel in mei pas geopend.
Lees ook: Nieuw Cadzand-Bad: luxer, groter en duurder

Belgen en Duitsers


Het belooft een druk weekend te worden. Volgens NBTC Holland Marketing kiezen veel Nederlanders deze Pasen voor een vakantie in eigen land. Veel Belgen en Duitsers, die nu voorjaarsvakantie hebben, zouden ook onze kant op komen.