'Een kok vinden hier is niet te doen' (video)

'Een kok vinden hier is niet te doen' (video)
'Een kok vinden hier is niet te doen' (video) © oz
Personeelsproblemen strandtent
WESTENSCHOUWEN - Vacatures
De strandtent heeft verschillende openstaande vacatures. Zo is leidinggevende Wouter Kaas op zoek naar mensen voor in de bediening, barpersoneel en een zelfstandig werkend kok. Het vervullen van deze werkplaatsen blijkt lastiger dan verwacht. "Doordat je in Zeeland maar weinig studenten hebt, ben je al snel afhankelijk van vakantiemedewerkers", zegt Kaas. "Die kun je wel inzetten achter de bar of in de bediening, maar niet in de keuken."

Facebook

Kaas haalt alles uit de kast om personeel te werven. Zo adverteert hij actief op Facebook. Dit werpt zijn vruchten nog niet af. "Sommige berichten krijgen veel views, maar het levert weinig concreets op."

Uitzendbureau

Het is paasweekend en dat betekent dat het druk is aan de Zeeuwse stranden. Kaas is daarom overgestapt op een relatief duur alternatief, het inhuren van personeel via uitzendbureaus. De keuken is zo voorlopig gevuld, maar het is geen ideale oplossing. "Personeel via uitzendkantoren zorgt natuurlijk voor een veel hoger kostenplaatje", zegt Kaas.
© oz
Landelijk probleem
Het personeelstekort speelt niet alleen in Zeeland, maar in alle regio's met veel horeca. Dit blijkt uit een rapport van het UWV. Het gaat daarbij vooral om een tekort aan koks. Naast Zeeland hebben ook Groot Amsterdam, Zaanstreek-Waterland, Friesland, Limburg en de Achterhoek met dit probleem te maken.