'Procedures buitenlandse investeerders in Zeeland moeten beter' (video)

Reinier Wolters van Valegis advocaten
Reinier Wolters van Valegis advocaten © Omroep Zeeland
DEN HAAG - Startklaar
De Libanese investeerder Ibrahim el-Yemani is een goed voorbeeld van de huidige gang van zaken. Hij heeft in een loods in Vlissingen een complete Libanese bakkerij neergezet. Een investering ter waarde van 300.000 euro. Maar op zijn vergunningen zit hij al anderhalf jaar te wachten.
Lees ook:  'Als ik niet snel open mag, ga ik failliet aan jullie wetgeving' 

Personeel
Volgens Wolters duurt de procedure nu veel te lang. "Als de investeerder eindelijk een vergunning heeft om zich te vestigen, kan hij pas de aanvragen voor personeel dat uit het buitenland moet komen, indienen. Iedere aanvraag duurt een maand of drie en ondertussen zit zo'n investeerder maar te wachten. De procedure om te toetsen is ook te streng. Als je bedrijf ook maar een beetje buiten het normale plaatje valt, duurt het gelijk langer. Maanden langer. En dat vertraagd weer de andere procedures."

Regio
Het zou volgens Wolters beter zijn als meer wordt gekeken naar de regio waar het bedrijf zich gaat vestigen en of er daar wel behoefte is aan zo'n bedrijf. "De regels zijn nu veel te algemeen. Daar stranden sommige investeerders op. Als er meer waarde gehecht zou worden of een bedrijf in de regio past dan zouden de besluiten echt niet zo lang hoeven duren."
ITEM Libanese Bakker advocaat